PIZZA PANE

Tenhle pizzový chleba se výtečně hodí k něčemu jemnějšímu, třeba k sýrům nebo jemnějšímu zeleninovému salátu. Dá se taky klidně přikusovat ke krémové polévce – anebo ho můžete jíst jen tak. 
V míse smícháme 200 g celozrnné hladké mouky, 100 g žitné mouky, půl lžičky soli a 4 lžíce panenského olivového oleje. 23 g čerstvého droždí rozmícháme se 150 ml vlažné vody na hladkou kašičku a vmícháme ho do mouky. Vyklopíme na vál a rukama řádně zpracujeme do hladkého bochánku, který vrátíme do mísy, potřeme olejem, zakryjeme utěrkou a dáme na 40 minut do tepla vykynout.
400 g loupaných rajčat z konzervy nakrájíme na kostičky a smícháme se dvěma stroužky utřeného česneku, třemi lžícemi olivového oleje, solí, čerstvě mletým pepřem a několika posekanými lístky čerstvé šalvěje.
Vykynuté těsto rozválíme na plech, potřeme rajčaty a pečeme 15 minut na 250 stupňů.




více ZDE

1 komentář: