V poslední době mám pořád chuť na různé ořechy, takže poslouchám tělo a jím je
V míse smícháme 200 g celozrnné špaldové mouky, 200 g polohrubé mouky, 100 g třtinového cukru, 1 lžičku kypřicího prášku a 1 lžičku jedlé sody, přidáme 500 g najemno nastrouhaných jablek, 100 ml oleje a 200 ml rostlinného mléka. Nakonec vmícháme 80 g mandlí a 100 g hrozinek. Dobře rozmíchané těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné vmícháme 4 lžíce strouhaného kokosu a do druhé tři lžíce kakaa. Do vysoké vymaštěné koláčové formy rozetřeme světlé těsto, na ně rozetřeme tmavé a pečeme při 200 stupních 20 minut. 100 g mandlí promícháme se třemi lžícemi hustého pampeliškového medu a poklademe jimi koláč. Dopečeme ještě 20 minut.
více ZDE
Bezva recept! Jak siroka je ta forma? Kulatou mam jen o prumeru 28cm, neni to moc?
OdpovědětVymazatvrchní rozměr je 24 cm
Vymazat