30 g sojového granulátu uvaříme 15 minut ve 300 ml silného zeleninového vývaru ochuceném lžičkou mleté papriky. Scedíme a 100 ml vroucího vývaru zalijeme v misce 30 g kuskusu. Zakryjeme a necháme 10 – 15 minut nabobtnat. Kuskus smícháme s granulátem, pokrájenou cibulí, dvěma lžícemi olivového oleje, solí, dvěma utřenými stroužky česneku a čerstvě mletým pepřem.
Jeden střední lilek, asi o váze 280 - 300 g, podélně rozkrojíme, vydlabeme měkký vnitřek, pokapeme olivovým olejem a naplníme směsí. Pečeme ve vymaštěné zapékací misce v troubě vyhřáté na 200 stupňů nejprve zakryté 30 minut a dopečeme bez pokličky ještě 15 minut dozlatova.
Podáváme s brambory, rýží nebo chlebem a salátem.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat