Vynikající nepečený moučník, který lze využít i jako vánoční pečivo.
Přes noc namočíme 220 g směsi ořechů – mandlí, para ořechů a kešu. Druhý den ořechy scedíme, propláchneme a spolu se třemi lžícemi agávového sirupu rozmixujeme. Vzniklou hmotu rovnoměrně vtlačíme do menšího pekáčku vyloženého potravinářskou fólií.
Rozehřejeme ve vodní lázni 30 g kakaového másla a 40 g kokosového oleje, odstavíme a vmícháme dvě polévkové lžíce kakaa, špetku soli a 4 lžíce agávového sirupu. Oloupeme a najemno nastrouháme 200 g mladé cukety, dobře vyždímáme a ještě několikrát vysušíme mezi papírovými utěrkami. Kakaovou hmotu spolu s cuketou dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. 100 g lískových oříšků nadrtíme nahrubo a polovinu vmícháme do kakaové polevy, kterou rozprostřeme na ořechový korpus. Povrch posypeme zbylými oříšky a dáme do chladničky na několik hodin ztuhnout.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat