BROSKVOVÝ KOLÁČ S TOFU

Lahodný a jemný letní koláč.
V míse promneme na drobenku 120 g rostlinného másla, 240 g hladké mouky, špetku soli, lžičku kypřicího prášku a 80 g práškového cukru. Ve 40 ml vody rozmícháme 20 g Hrašky, necháme deset minut odstát a vmícháme k mouce. Zpracujeme těsto, které vyválíme nebo prsty roztlačíme do rozevírací vymaštěné dortové formy (průměr cca 25 cm), necháme zvýšené okraje a propícháme vidličkou. Zralé broskve oloupeme, rozpůlíme a narovnáme na těsto. Rozmixujeme dohladka 400 g bílého tofu, 80 g cukru, šťávu z jednoho citrónu a rostlinné mléko podle potřeby (asi 50 - 100 ml) na hladký krém, kterým potřeme broskve ve formě. Povrch posypeme mandlovými lupínky a pečeme na 200 stupňů 45 – 50 minut dozlatova.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat