CIZRNOVÁ POLÉVKA

150 g cizrny den předem namočíme a druhý den v čisté vodě uvaříme doměkka. Cizrnu scedíme a umeleme nebo rozmixujeme v robotu, vývar doplníme do 2 litrů vodou a vrátíme na sporák. Do hrnce vložíme nakrájenou cibuli, 150 g kořenové petržele, 200 g mrkve, 200 g kapusty, 2 bobkové listy, lžičku kurkumy, libeček sušený nebo čerstvý, osolíme a vaříme 15 – 20 minut doměkka. Vyjmeme bobkový list a odebereme trochu polévky do misky a rozmícháme v ní 3 lžíce Shiro misa. Vrátíme do polévky (tento krok můžeme vynechat, pokud miso nemáme). Polévku podáváme s knedlíčky: Na dvou lžících oleje zlehka osmahneme pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, přidáme 100 g čerstvého droždí a necháme rozpustit, jakmile začne znovu houstnout, vmícháme cizrnu a osolíme. Tvoříme knedlíčky, které vaříme zvlášť v osolené vodě do vyplavání, ne déle, jinak se rozvaří.


Žádné komentáře:

Okomentovat