COURAČKA

Další variace na polévky našich babiček.
Do 1,5 l vody dáme na 20 minut vařit 200 g kysaného zelí s kmínem. Přidáme půl kila na kostičky nakrájených brambor a 200 g uzeného tempehu. Osolíme a vaříme ještě 30 minut. V půl litru rýžového mléka (nebo jiného rostlinného mléka) rozmícháme 150 g hladké mouky, přidáme do polévky a povaříme do zhoustnutí, minimálně pět minut.


3 komentáře:

  1. Zrovna přemýšlím jakou polévku dnes uvařím a ejhle zde trochu jiná variace zelňačky. Tempeh mám, jdu na to. Díky za úžasné recepty.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Zemiaky sa v kapusticke neuvarili, varil som ich vise 45min :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už mi to říkalo víc lidí :( brambory zůstanou takové tužší, nerozvaří se, ale syrové nejsou, mně to tak vyhovuje, ale asi ne všem, potom je třeba vařit brambory zvlášť

      Vymazat