KVĚTÁKOVÉ LASAGNE

Z knihy Jíme zdravě
Jeden květák nadrobno usekáme a upečeme jej v troubě pokapaný olejem a osolený, dokud mírně nezezlátne. Během pečení občas promícháme. Necháme vychladnout a promícháme s 250 g rozdrobeného přírodního tofu, šťávou z půlky citrónu, dvěma lžícemi oleje, solí, čerstvě mletým pepřem a 5 lžícemi lahůdkového droždí.
800 g krájených rajčat (mohou být sterilovaná) smícháme s pokrájenou cibulí, pěti utřenými stroužky česneku, solí a bazalkou.
Do zapékací misky nebo pekáčku nakapeme trochu olivového oleje a vrstvíme: rajčatová omáčka, lasagne, květák s tofu, čerstvé špenátové listy, rajčatová omáčka, lasagne, květák s tofu, špenátové listy, lasagne, rajčatová omáčka, květák s tofu a olivy. Pečeme 40 minut při 200 stupních.



4 komentáře: