NASTAVOVANÁ KAŠE S KUKUŘICÍ

Jednoduché, chutné a zdravé jídlo, doporučuji!
Oloupeme a nakrájíme kilo brambor, vložíme je do hrnce, přidáme oloupanou a nakrájenou máslovou dýni, zalijeme horkou vodou, osolíme, okořeníme kmínem, sušenou bazalkou a vaříme doměkka. Všechnu vodu nesléváme a rozšťoucháme s ní hladkou kaši. Můžeme si pomoci ponorným mixérem.
Dvě kukuřice uvaříme doměkka a okrájíme zrna. Na dvou lžících oleje osmahneme tři pokrájené cibule, přidáme hrst dýňových semínek a vařenou kukuřici a ještě deset minut opékáme. Osolíme a vmícháme do hotové kaše. Podáváme s kvašenou zeleninou.



2 komentáře:

  1. EVÍ,můžu se zeptat,jestli můžu použít i hokaido a jak dlouho se tak vaří ta kukuřice :-)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hokaido určitě použít můžete, kukuřici vařte doměkka, záleží na tom, v jakém stupni zralosti ji utrhnete, nejlepší je, když má ještě zelené "šustí" a suché "vlásky"

      Vymazat