DVOJÍ OVESNÉ SUŠENKY

Zkusila jsem upéct ovesné sušenky s jablečnými povidly ve dvou verzích. Jedny jsou klasické, s vejcem, máslem, bílou moukou a cukrem a druhé veganské, bez mouky a cukru. Obojí jsou dobré, ty méně zdravé jsou křupavé, ty zdravé jsou podstatně méně sladké a rozplynou se na jazyku. 
První:
V míse promícháme 150 hladké mouky, 150 g ovesných vloček, 80 g třtinového cukru, 60 g změklého másla, lžičku kypřicího prášku a jedno větší vajíčko. Rukou zpracujeme těsto, tvoříme kuličky, rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a obrácenou stranou vařečky do každé kuličky uděláme důlek, který naplníme jablečnými povidly. Pečeme při 200 stupních asi 15 minut.
Druhé:
Umeleme 40 g lněného a 20 g slunečnicového semínka a promícháme je v misce se 130 g ovesných vloček, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky skořice. Zahřejeme 200 ml ovesného mléka a rozmícháme jej se 2 lžičkami slunečnicového oleje a 4 lžičkami agávového sirupu. Ochuceným mlékem zalijeme vločky a necháme dvě hodiny nabobtnat. Dále postupujeme stejně jako v předešlém případě - tvoříme kuličky, plníme je povidly a pečeme 15 minut.



více ZDE

1 komentář:

  1. Evičko, je to smutné. Já naštěstí žiji v místě, kde se lidé vskutku k lesu chovají úžasně. Poslední procházku lesem mám na svém blogu. Srnky, čápi, ježci jsou našimi věrnými společníky za domem:-))). A co se týká koláčků, jsou skvělé. Podovné jsem už dělala. Pěkný víkend Věra♥

    OdpovědětVymazat