DÝŇOVÝ KOLÁČ S PAMPELIŠKOVÝM MEDEM

Asi půlkilovou dýni rozkrojíme na čtvrtiny, vydlabeme vnitřek se semínky a dáme do trouby péct na 200 stupňů asi na půl hodiny. Necháme vychladnout, zbavíme slupky a rozmačkáme vidličkou.
V míse promícháme 180 g ovesných vloček, 100 g celozrnné špaldové mouky, 30 g hrubě nadrcených lískových oříšků, 30 g karobu (nebo kakaa), 1 lžičku kypřicího prášku a špetku soli.
V jiné míse dobře promícháme 30 g kokosového oleje, 100 g jablečného pyré (dětské přesnídávky), 80 g pampeliškového medu (album Sirupy, zavařeniny a další dobroty ze zahrady a louky) a vmícháme k sypké směsi. Rukou dobře prohněteme a vtlačíme do vymaštěné koláčové formy (prům. 25 cm), odložíme do chladničky a mezitím připravíme dýňový krém.
Rozmixujeme dýňové pyré, lžičku mleté vanilky, 50 g pampeliškového medu, lžičku perníkového koření (směs skořice, muškátového oříšku, hřebíčku a zázvoru), 100 g jablečného pyré a 1 lžíci kukuřičného škrobu.
Dýňovým krémem potřeme vločkový korpus a povrch posypeme 30 g nahrubo nadrcených lískových oříšků. Pečeme při 180 stupních 40 minut.



více ZDE

5 komentářů:

  1. Vypadá to moc pěkně :) Akorát mi na začátku chybí, kolik jakých surovin potřebujeme a pak se v článku trochu ztrácím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, u jaké suroviny vám chybí uvedení množství a kde přesně se ztrácíte?

      Vymazat
    2. Dohromady tedy použiji 200 gramů jablečného pyré?
      Vyhovuje mi, když je na začátku vypsán souhrn všech ingrediencí, lépe se podle toho nakupují suroviny na recept.

      Vymazat
    3. Ano, 100 g do korpusu a 100 g do náplně. Chápu, každému vyhovuje něco jiného, děkuju za připomínky a pěkný večer. :)

      Vymazat