STERILOVANÁ RAJČATA

Rajčata křížem nařízneme, spaříme vroucí vodou, necháme pět minut zakryté, slijeme, propláchneme studenou vodou a oloupeme. Rajčata rovnáme do čistých sklenic, pěkně je přimáčkneme, když prasknou, nevadí. Zavíčkujeme a sterilujeme při 85 stupních 20 minut. Používáme místo kupovaných rajčat v plechovkách.


více ZDE

9 komentářů:

  1. Jdu to vyzkoušet, děkuji za recept :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jdu taky na to :-) Díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  3. Jdu taky na to :-) Díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  4. Také dělám, ale na závěr přidávám špetku cukru, soli a kousek nějaké bylinky. Bazalku, petržel nebo libeček.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý večer, já jsem celá nadšená takhle udělala asi 10 kg rajčat a ani jedna sklenice nebyla dobrá,všechny mi zkvasily.... jsem z toho docela nešťastná, je to můj letošní zavařovací neúspěch roku. Nejhorší je, že nevím, kde byla chyba... Maximálně jsem dodržovala hygienu, vyvařené sklenice i víčka, jednu várku sklenic jsem zkusila vymýt v myčce, měnila jsem vodu ve které se spařovaly rajčata, prostě nevím, jak je to možné... Nenapadá Vás, co mohlo být příčinou? Děkuji a zdravím, Marta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré ráno, to je mi líto, stává se mi, že občas nějaké sklenici nechytne víčko, tu si pak nechám raději v chladničce a spotřebuji co nejdříve. Jinak mi vydrží celou zimu ve sklepě. Nechala jste je vychladnout dnem vzhůru? Já to dělám pokaždé, ačkoliv někteří lidé tvrdí, že to není třeba.

      Vymazat
    2. Taky mi zkvasily, naštěstí to bylo asi jen ze dvou kil..Takové škody ale :(

      Vymazat
    3. To znám, taky mi občas něco zkvasí :(

      Vymazat
    4. Vypadá to, že sa tam dostal vzduch. Takže možno málo utiahnuté viečka...?

      Vymazat