NUDLE S HOUBOVOU OMÁČKOU

Jemné, delikátní jídlo, které potěší houbové milovníky.
10 g sušených hřibů namočíme na hodinu do teplé vody, potom je scedíme (nálev uchováme) a pokrájíme nadrobno. Osm až deset žampionů (přibližně 300 g) nakrájíme na jemné plátky. V hlubší pánvičce rozehřejeme dvě lžíce panenského olivového oleje, přidáme oboje houby a smažíme, dokud se nevydusí všechna voda. Do pánve přidáme nakrájený svazek petrželky, dvě lžičky česnekové pasty (dělali jsme nedávno, návod bude nejspíš v albu Sirupy, zavařeniny a další dobroty ze zahrady a louky) nebo dva utřené stroužky česneku, 100 ml mandlové smetany, lžíci citrónové šťávy a asi 3 lžíce nálevu z hub. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, necháme přejít varem a promícháme se širokými nudlemi (nebo jinými těstovinami) z tvrdé pšenice. Na talíři sypeme čerstvou petrželkou.


více ZDE

1 komentář: