BORŮVKOVÝ DORTÍK



Do mísy vložíme 100 g mletých mandlí, 150 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, lžičku kypřicího prášku, 50 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru) a 80 g slunečnicového oleje. Prsty rozmělníme na drobivé těsto, které vtlačíme do vymaštěné dortové formy (prům. asi 24 cm). V mixéru rozmixujeme na hladký krém 350 g silken tofu (pokud použijete obyčejné tofu natural, doporučuji je předtím asi deset minut povařit a nechat okapat), 400 g kokosového mléka z plechovky (obě části, tekutou i tuhou), lžičku mleté vanilky, šťávu z půlky citrónu, 50 g agávového sirupu a 30 g škrobu. Krém rozetřeme na korpus, posypeme 150 g borůvek a pečeme při 180 stupních asi 40 minut. Krájíme zcela vychladlé.


5 komentářů:

  1. Kde prosím kupujete silken tofu? Vím, že ho mají např. v obch. řetězci Albert, ale hodně předražené, takže mě vždy přejde chuť a koupím normální tofu natural... Do takovýchto dezertů je však silken tofu mnohem lepší a chutnější... Díky za odpověď i za recept!

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji za skvělý tip na nákup! To jsou naprosto nesrovnatelné ceny!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, čím mohu nahradit tofu v případě, že ho nejím? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, namočte na tři hodiny 350 g kešu do vody a potom je s trochou čisté vody rozmixujte dohladka, škrobu přidejte o něco víc.

      Vymazat