SALÁT Z PEČENÝCH BRAMBOR

Večer předem namočíme 150 g cizrny a druhý den ji uvaříme v čisté vodě doměkka. Já přidávám do vody ještě kus řasy kombu kvůli jódu. 
Kilo nových brambor (zatím jsou z ciziny, ale brzy snad budou domácí) omyjeme a nakrájíme na hranolky. Do hlubokého plechu dáme tři lžíce olivového oleje, brambory, sůl a tymián a pečeme při 200 stupních půl hodiny. Občas promícháme. Nakrájíme asi půlkilovou cuketu na kostičky a 250 g žampionů na plátky, utřeme stroužek česneku a přidáme to všechno k bramborám. Pečeme ještě 20 minut nebo do doby, dokud nezměknou brambory. 
Pečenou zeleninu promícháme v míse s cizrnou, třemi nakrájenými naťovými cibulkami a 100 g rukoly (rukolu nemusíme vmíchat, ale salát do ní posadit na talíři). Spojíme zálivkou ze dvou lžic balzamikového octa a lžičky agávového sirupu, případně dosolíme.


1 komentář:

  1. Moc dobré! Navíc jsem přidala papriku a kukuřici a do zálivky lžičku hořčice a moc jsme si pochutnali ;-) Děkuji!

    OdpovědětVymazat