BRAMBOROVÉ HOUSTIČKY S KYSANOU SMETANOU

Nejprve uvaříme ve slupce 200 g brambor, po vychladnutí je oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Přidáme 350 g celozrnné špaldové mouky, 150 g hladké bílé mouky
, lžičku soli, lžičku sušených aromatických bylinek a 200 g rostlinné kysané smetany. Ve 150 ml teplé vody rozmícháme 40 g čerstvých kvasnic, 2 lžíce olivového oleje a lžičku cukru a vlijeme je do mísy. Zpracujeme pružné nelepivé těsto a to necháme 45 minut kynout v teple.

Těsto rozdělíme na 16 stejných dílů a vytvarujeme houstičky podle libosti.
Narovnáme je na plech (2 plechy) s pečicím papírem v dostatečné vzdálenosti od sebe, potřeme rostlinným mlékem, posypeme semínky a necháme ještě 15 minut na plechu dokynout.
Pečeme při 200 stupních asi 20 minut. Necháme vychladnout na mřížce.
Díky zakysané smetaně a bramborám jsou dlouho vláčné.




Žádné komentáře:

Okomentovat