Nejprve
uvaříme ve slupce 200 g brambor, po vychladnutí je oloupeme a
najemno nastrouháme do mísy. Přidáme 350 g celozrnné špaldové
mouky, 150 g hladké bílé mouky
, lžičku soli, lžičku sušených
aromatických bylinek a 200 g rostlinné kysané smetany. Ve 150 ml
teplé vody rozmícháme 40 g čerstvých kvasnic, 2 lžíce
olivového oleje a lžičku cukru a vlijeme je do mísy. Zpracujeme
pružné nelepivé těsto a to necháme 45 minut kynout v
teple.
Těsto rozdělíme na 16 stejných dílů a vytvarujeme
houstičky podle libosti.
Narovnáme je na plech (2 plechy) s
pečicím papírem v dostatečné vzdálenosti od sebe, potřeme
rostlinným mlékem, posypeme semínky a necháme ještě 15 minut na
plechu dokynout.
Pečeme při 200 stupních asi 20 minut.
Necháme vychladnout na mřížce.
Díky zakysané smetaně a
bramborám jsou dlouho vláčné.
Žádné komentáře:
Okomentovat