JAHODOVO - MANDLOVÝ KOLÁČ

Je opravdu výtečný! 100% vegan
Z 90 g rozpuštěného kokosového oleje, 40 g sladového sirupu, 50 g tmavého třtinového cukru. 150 g celozrnné špaldové mouky, špetky soli a 20 g kakaa umícháme hladké těsto, které prsty roztlačíme na plech vyložený pečicím papírem do tenké placky (asi půl až centimetr). Propícháme vidličkou a pečeme při 200 stupních 15 minut. Necháme úplně vychladnout, nalámeme na kousky a v mixéru rozmixujeme spolu se 100 g mandlí na drobečky.
Koláčovou formu vymastíme olejem a drobečky do ní dobře upěchujeme – vytvoříme si tak korpus. Pokrájíme půl kila jahod a nasypeme nebo naskládáme je na korpus. 300 ml hruškové šťávy svaříme s jednou vrchovatou lžící agaru a nalijeme na jahody. Posypeme mandlovými lupínky a necháme dobře ztuhnout v chladu.




více zdravých moučníků najdete ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat