Pesto lze udělat opravdu téměř z jakékoliv divoce rostoucí byliny, nejdřív se ale ujistěte, že není jedovatá a pak ji ochutnejte, některé se k jídlu skutečně nehodí :)
Misku mladých kopřivových vrcholových výhonků spaříme vroucí vodou, propláchneme studenou a necháme okapat. Do mixéru vložíme 100 g vlašských ořechů a 3 stroužky česneku. Rozmixujeme a přidáme kopřivy. Já ráno protrhávala rukolu na záhonku, tak jsem ji tam taky přidala. Vše zalijeme 50 – 80 ml panenského olivového oleje, osolíme a společně rozmixujeme na pesto. Vmícháme do uvařených domácích těstovin a posypeme mandlovými lupínky. Je to ohromná dobrota!
více ZDE
Dnes jsem vyzkoušela:) I když se manžel tvářil před požitím velmi, ale velmi nedůvěřivě a říkal něco v tom smyslu..." nemohlo by tě začít bavit zase něco jiného, než to zelené vaření..." :))))))... Snědl vše a dokonce i pochválil:) takže moc děkuji:)
OdpovědětVymazat