MANDLOVÝ KOLÁČ

Večer předem namočíme 100 g sušených brusinek do rumu tak, aby byly sotva ponořené.
Druhý den v míse ušleháme 3 žloutky, 250 g tvarohu a 100 g třtinového cukru. Přidáme 60 g změklého másla a ušleháme do pěny. Vmícháme 100 g celozrnné špaldové mouky, 100 g hladké bílé mouky, tři lžičky kypřicího prášku, 100 g mletých mandlí a brusinky i s rumem, ve kterém se namáčely. Těsto vložíme do malé dortové formy (průměr 20 cm) vyložené pečicím papírem, těsto je tužší, můžeme si pomoci navlhčenými prsty. Pečeme na 180 stupňů 20 – 30 minut, vyjmeme z trouby, potřeme tuhým sněhem ze 3 bílků, posypeme 50 g mandlových lupínků a pokapeme sirupem z ječného sladu (nebo medem). Dopečeme ještě 20 – 30 minut, dokud sníh nezezlátne.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat