COP S POVIDLY

100% vegan
Večer předem smícháme v míse 500 g hladké mouky, špetku soli, 2 polévkové lžíce namletého lněného semínka, jednu větší uvařenou, oloupanou a najemno nastrouhanou bramboru, 60 g hnědého cukru a 50 ml slunečnicového oleje. Do odměrky odvážíme 35 g pšeničného kvásku, doplníme do 300 ml rýžovým nebo jiným rostlinným mlékem a rozmícháme. Přilijeme do mísy s moukou a promícháme. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 12 hodin v teple kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, prohněteme a necháme pod obrácenou mísou půl hodiny odpočívat. Rozdělíme na tři stejné díly, z každého rozválíme obdélník, který potřeme vrstvou jablečných povidel (album Sirupy, zavařeniny a jiné dobroty ze zahrady a louky) a smotáme do tenké rolády. Vytvořili jsme tak tři dlouhé šály, ze kterých upleteme cop. Přemístíme ho na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rostlinným mlékem a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme v troubě rozpálené na 200 stupňů asi hodinu. Krájíme až zcela vychladlé. Je to vynikající vláčný a šťavnatý moučník.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat