Namočíme přes noc 100 g cizrny a 100 g červené čočky do studené vody, každé zvlášť. Druhý den cizrně vodu vyměníme a uvaříme ji do měkka, scedíme ji a necháme vychladnout. Čtyři mladé mrkve pokrájíme na kolečka, půl hlávky květáku rozebereme na drobné růžičky a obojí dáme do mísy. K zelenině přidáme scezenou a propláchnutou červenou čočku a všechno zalijeme vroucí vodou. Zakryjeme pokličkou a necháme pět minut stát. Poté přecedíme a propláchneme studenou vodou a vrátíme do mísy. Přidáme uvařenou cizrnu, jednu nakrájenou salátovou okurku a dvě šalotky nakrájené na proužky. Zálivku umícháme ze 100 ml bílého jogurtu, dvou lžiček medu, lžičky soli, šťávy z jednoho citrónu, lžíce olivového oleje, čtyř utřených stroužků česneku a lžičky čerstvě mletého pepře. Zálivkou zalijeme salát a nakonec vmícháme velký svazek nakrájené řeřichy. Podáváme s chlebem jako oběd.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat