VEGANSKÝ PREJT

Večer namočíme každé zvlášť 200 g červených fazolí, 100 g světlé pohanky a 150 g ječných krup. Druhý den vodu vyměníme a všechno uvaříme doměkka, každá surovina se vaří jinak dlouho, tak proto zvlášť.
Na oleji necháme změknout velkou pokrájenou cibuli a čtyři stroužky česneku, přidáme postupně uvařené a scezené fazole, pohanku a kroupy. Osolíme, přidáme lžíci sojové omáčky a vydatně okořeníme čerstvě mletým pepřem a majoránkou. Chvíli společně dusíme, aby se propojily chutě. Když se hmota trochu rozvaří, není to na škodu. Narovnáme do vymaštěného pekáčku, posypeme dvěma stroužky česneku pokrájenými na plátky, pokapeme dvěma lžícemi oleje z vlašských ořechů a pečeme na 220 stupňů půl hodiny, dokud se neudělá kůrčička. Podáváme s brambory a kysaným zelím.



více ZDE

11 komentářů:

  1. Vynikající jídlo, chutné, lehké, všem vřele doporučuji vyzkoušet ....... u nás tedy opravdu bodovalo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi :-) pro velký úspěch vařím toto jídlo už potřetí :-) Jen musím vždy hledat znovu recept,takže už se moc těším na tištěnou kuchařku,abych vše měla pěkně po ruce :-)

      Vymazat
    2. To mám radost, ale obávám se, že zrovna tenhle recept tam nebude, musela jsem opravdu pečlivě vybírat z těch stovek receptů, které mám uvařené a nafocené. Ale třeba bude mít knížka úspěch a vyjde druhý díl, budu na vás v tom případě myslet a tenhle prejt tam zařadím :) Hezký večer!

      Vymazat
    3. Já měla takové tušení,že se do prvního vydání kuchařky nevejde vše :-) No, aspoň tak bude důvod pro další vydání ........... ale tento recept je podle mě hodně povedený a místo v kuchařce si jistě zaslouží. Mějte se moc hezky !!!

      Vymazat
  2. Paní Evičko, moc chutné, na přípravu lehké jídlo, opravdu jsme si pochutnali ;) Mějte se pěkně! Ivana

    OdpovědětVymazat
  3. EVIČKO,myslíte,že by šly použít i adzuki fazole?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím, že jakékoliv fazole, které se ochotně rozvářejí

      Vymazat
  4. Děkuju Eví,tak já to zkusím.Jen nemám ten ořechový olej,ale snad bude stačit i olivový nebo řepkový :-) !!?

    OdpovědětVymazat