KVĚTÁK ZAPEČENÝ S BRAMBOROVOU KAŠÍ

Výtečné zimní záhřevné jídlo.
Jeden velký květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Uvaříme bramborovou kaši z asi 1 kg brambor a cca 400 ml horkého rostlinného mléka, vmícháme do ní hrnek jemných ovesných vloček a dvě cibule podušené na oleji. Kaši navrstvíme do vymaštěné zapékací misky, poklademe ji květákovými růžičkami a červenou paprikou nakrájenou na kostičky, osolíme bylinkovou solí a pokapeme asi 50 ml mandlové smetany. Pečeme při 200 stupních asi půl hodiny.


více ZDE

2 komentáře:

  1. Paní Evo - můžu se zeptat, jaké rostlinné mléko používáte? Já jsem zatím zkusila jen sójové a to mi nechutnalo... Díky, Iva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používám nejčastěji ovesné, to na běžné vaření, na moučníky a krémové omáčky mandlové.

      Vymazat