KRÉMOVÁ OMÁČKA S AČOKČOU

Ačokča je také někdy nazývána papriko-okurka. Je to bujná jednoletá liána, která se snadno pěstuje a z jedné rostliny sklidíte velké množství plodů chutí připomínajících salátovou okurku (mladé plody s nevyvinutými semeny) nebo bílou papriku (zralé plody). Mladé plody se krájí celé, mohou se přidávat do salátů za syrova, zralým plodům musíme před tepelnou úpravou semena vydlabat. 
Na dvou lžících olivového oleje zlehka osmahneme pět na plátky pokrájených stroužků česneku, okořeníme oreganem, tymiánem, přidáme 400 g na nudličky nakrájené ačokči a osolíme. Dusíme za občasného promíchání deset minut ve vlastní šťávě. Přidáme 250 g Creamy Cheeze Original (je to takové veganské Pomazánkové máslo), rozmícháme a naředíme cca 100 -150 ml rostlinného mléka, třeba sojového nebo ovesného. Krátce povaříme a promícháme s uvařenými špagetami.


1 komentář:

  1. Ačokču letost pěstuji poprvé a vypadá to na dobrou úrodu.
    Děkuji za receptík.

    OdpovědětVymazat