PORTUGALSKÉ BRAMBORY

Jak využít veganskou chorizo klobásku? Třeba do těchhle výtečných portugalských brambor 
Večer předem namočíme 160 g bílých fazolí a druhý den je v čisté vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. Na dvou lžících oleje necháme v hluboké pánvi změknout na půlkolečka pokrájenou cibuli a šest nadrobno nasekaných stroužků česneku. Přidáme lžičku drceného koriandru a lžíci mleté papriky (můžete použít ostrou). Po chvilce vmícháme 2 veganské chorizo klobásky (cca 130 g) nakrájené na kolečka a opékáme, dokud se nezačnou přichytávat k pánvi. Přidáme na malé kostičky nakrájených 800 g brambor, uvařené fazole a 600 g oloupaných a nakrájených rajčat. Osolíme, přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě půl hodiny. Pokud možno nepodléváme, občas promícháme. Podáváme s chlebem nebo jen tak bez přílohy, se salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat