TĚSTOVINY S CUKETOVÝMI NUDLIČKAMI

Mimořádně výborné jídlo z mladých cuket.
50 g sušených rajčat namočíme na půl hodiny do horké vody, vypereme a nakrájíme na nudličky, které vložíme do misky. Promícháme se třemi lžícemi panenského olivového oleje, čtyřmi stroužky česneku nakrájenými na nudličky a dvěma nakrájenými naťovými cibulkami. Necháme půl hodiny ležet a poté osmahneme v rozpálené hluboké pánvi, přidáme 750 g mladých cuket nakrájených na dlouhé nudličky (neloupeme je), osolíme, zalijeme 200 ml kešu mléka (koupeného nebo vyrobeného doma) a dusíme pod pokličkou za občasného promíchání deset minut. Cuketa musí zůstat vcelku, za žádnou cenu ji nesmíme rozvařit! Odstavíme, promícháme s několika lístky bazalky, 100 g nasucho pražených mandlových nudliček a uvařenými semolinovými těstovinami (půl kila v suchém stavu).


Žádné komentáře:

Okomentovat