RAJČATOVÁ OMÁČKA S POLENTOU

Výtečné jídlo, radím použít opravdu masitý druh rajčat a mandle nesekat příliš na jemno.
Do zapékací misky nebo pekáčku vložíme 1 kg oloupaných a nakrájených velkých masitých rajčat (neobsahují skoro žádnou vodu), 500 g na kostky nakrájené cukety, paličku česneku nakrájeného na plátky, velký svazek bazalky, sůl a 100 g nahrubo sekaných loupaných mandlí. Pokapeme třemi lžícemi panenského olivového oleje a promícháme. Pečeme za občasného promíchání při 200 stupních hodinu.
Přivedeme k varu 1 l osolené a muškátovým květem okořeněné vody, vsypeme 200 g polenty (kukuřičné krupice) a vaříme do zhoustnutí za stálého míchání. Odstavíme a vmícháme pět lžic panenského olivového oleje. Podáváme horké s rajčatovou omáčkou. Polentu můžeme také nechat ztuhnout na mokrém vále ve formě placky nebo knedlíků, později nakrájet a opéct na pánvi s olejem.



Žádné komentáře:

Okomentovat