SEMÍNKOVÝ CHLEBA

V míse promícháme 170 g slunečnicových semínek, 100 g lněných semínek, 60 g dýňových semínek, 30 g chia semínek, 30 g psyllia (seženete v lékárně), 150 g ovesných (bezlepkáři použijí pohankové) vloček, 1 až 1 lžičku soli, 30 g medu, 30 g slunečnicového oleje a 350 ml vlažné vody. Rukou dobře smísíme a necháme přes noc v chladu ve vymaštěné chlebíčkové formě, dbáme na to, aby se těsto dostalo do všech rohů. Pečeme při 180 stupních půl hodiny ve formě a půl hodiny vyklopené z formy.


6 komentářů:

  1. Paní Evo, jak velkou formu jste prosím použila? Určitě tento chlebík vyzkouším. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Menší formu na biskupský chlebíček.

      Vymazat
  2. Dobrý večer, chci se zeptat, zda se musí těsto nějak zakrývat, když se nechává ve formě přes noc v chladu, děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nechávám formu zabalenou v mikrotenové tašce

      Vymazat
  3. Evo, nenapadá Vás čím nahradit lněná semínka? Půjde to bez nich?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad nahradit chia semínky, tedy zvýšit množství chia o hmotnost lněných semínek. Za pokus to stojí.

      Vymazat