OŘECHOVÉ MUFFINY

Do mísy nastrouháme 170 g jablek na jemném struhadle, vmícháme 100 ml javorového sirupu, 50 g ovesných vloček, 100 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů, 200 g sojového jogurtu, 80 ml slunečnicového oleje, lžičku mleté vanilky, 150 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, 100 g špaldové mouky, 150 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřicího prášku a půl lžičky jedlé sody. Vzniklé těsto rozdělíme do dobře vymaštěných muffinových formiček (pokud použijeme papírové košíčky, půjdou z muffinů stáhnout až po úplném vychladnutí). V misce smícháme 20 g ovesných vloček, 40 g nalámaných vlašských ořechů a dvě lžíce javorového sirupu. Tuto směs rozdělíme na muffiny a pečeme při 180 stupních asi 20 – 30 minut dozlatova.


1 komentář: