JEMNÝ KOLÁČ S MAKADAMOVÝM AGAREM A BORŮVKAMI

Tento recept obsahuje méně obvyklé ingredience, ale ti z vás, kteří mají použité suroviny běžně ve spíži, jej určitě vyzkoušejte!
V míse promícháme 180 g polohrubé mouky, 70 g celozrnné špaldové mouky, 50 g žitné mouky, 100 g tmavého třtinového cukru, 2 lžičky kypřicího prášku, 3 lžíce kakaa, 50 g strouhané bezmléčné hořké čokolády, 100 ml slunečnicového oleje a 250 ml rostlinného mléka (použila jsem rýžové). Rozetřeme do menšího pekáčku (25/40) a pečeme při 180 stupních asi 20 minut. Necháme vychladnout a potřeme dobrou jahodovou zavařeninou.
Do půl litru nápoje z makadamových ořechů (koupíte v prodejnách zdravé výživy) namočíme na dvě hodiny dvě lžíce agarových vloček. Přidáme lžičku mleté vanilky a vaříme, dokud se agar zcela nerozpustí, může to trvat klidně i 15 minut. Do mixéru vložíme 350 g silken tofu, 3 lžíce agávového sirupu a rozmixujeme dohladka. Vlijeme makadamový nápoj s agarem a společně rozmixujeme. Tekutý krém nalijeme na korpus a posypeme borůvkami (nebo jahodami). Necháme ztuhnout v chladu a krájíme na kostky.



Žádné komentáře:

Okomentovat