KYNUTÝ OVOCNÝ KOLÁČ

Výtečná klasická metynka v čistě rostlinné verzi.
V míse smícháme 280 g hladké bílé mouky, 50 g třtinového cukru, špetku soli a 50 g pohankové mouky. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj 20 g čerstvých kvasnic a s 50 ml vlažné vody rozmícháme droždí na kašičku. Necháme v teple vzejít kvásek a vmícháme 2 banány rozmixované se 3 lžícemi slunečnicového oleje a 50 ml vlažné vody. Dobře zpracujeme a necháme v teple asi 40 minut kynout. Rozprostřeme navlhčenými prsty na vymaštěný plech, hustě poklademe ovocem a sypeme drobenkou (rostlinný tuk Alsan nebo kokosový olej, cukr, polohrubá mouka) a pečeme při 180 stupních asi půl hodiny.


Žádné komentáře:

Okomentovat