KOLEČKA S KAKAOVÝMI BOBY

Máte rádi kakaové boby? Obsahují zdraví prospěšné látky ve vysoké koncentraci a navíc skvěle chutnají. Jsou výborné i jen tak jako zdravé mlsání, ale dají se přidávat do moučníků nebo zdobit jimi cukroví.
Ze 170 g hladké mouky, 20 g kakaa, 40 g celozrnné špaldové mouky, 60 g moučkového cukru (nebo najemno namletého třtinového cukru), 40 g mletých mandlí, citrónové kůry, vanilky, skořice a 140 g Alsanu zpracujeme těsto, rozválíme je na placku a vykrajujeme kolečka, která pečeme při 170 stupních asi 15 minut. Nesmí se do těsta už zabořit prst.
Polovinu koleček ozdobíme čokoládovou polevou (rozpustíme 2 lžíce kokosového oleje, vešleháme 2 lžíce datlového sirupu a 2 lžíce kakaa) a nahrubo nasekanými kakaovými boby.
Nasucho opražíme 100 g lískových oříšků, odrhneme z nich slupky, umeleme je a promícháme se dvěma lžícemi rumu a 100 g sladké tuhé zavařeniny (já jsem použil bezinkové želé). Můžeme také ořechy se zavařeninou a rumem roztlouci v hmoždíři. Touto směsí slepujeme kolečka. Necháme odležet.




1 komentář:

  1. Recept mi přesně padnul do noty! Chystala jsem se péct slepované kakaové cukroví s ořechovou náplní, zvažovala jsem poupravit si starý rodinný recept k obrazu svému, ale když na mě vykouknul váš recept, šla jsem do toho ;-) Dala jsem větší podíl špaldové celozrnné mouky a na náplň jsem použila vlašáky, které mi v kombinaci s rumem víc chutnají ;-) Moc díky za tento výborný recept!

    OdpovědětVymazat