JEMNÁ CELEROVÁ OMÁČKA

Pestré jídlo plné zajímavých chutí, i odpůrci celeru si pochutnají!
V rendlíku rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm změknout tři pokrájené šalotky. Vmícháme pórek nakrájený na kolečka a pět minut opékáme. Přidáme 250 g na nudličky nastrouhaného celeru, osolíme, opepříme a společně opékáme ještě pět minut. Zalijeme 500 ml zeleninového vývaru a zvolna dusíme půl hodiny. Rozmixujeme tyčovým mixérem, zjemníme 100 ml rostlinné smetany a ochutíme citrónovou šťávou.
Podáváme s dušenou rýží, do které jsme najemno nastrouhali malou červenou řepu a pečeným tofu.


8 komentářů:

  1. EVI,můžu se zeptat,ta řepa se přidává do rýže před vařením nebo po :-)))???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osmahnu cibuli na oleji, přidám nastrouhanou řepu a rýži, chvíli opékám, osolím, zaliju vodou a dusím doměkka :)

      Vymazat
  2. ZLATÍČKO :-),DĚKUJU :-)!!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Eví,můžu se ještě zeptat na to tofu?To je klasický bílý jenom opečený na pánvi /troubě/ :-) :-)???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžete použít jakékoliv, tohle je myslím zrovna uzené. Když použijete bílé, doporučuji je nejdříve marinovat, prostě nechat pár hodin naložené v nějakém ochucujícím nálevu (olej, shoyu, koření, bylinky...)

      Vymazat
  4. DĚKUJU MOC!!!Tak mám naloženo a zítra k obědu,už se moc těšim.Krásný večer :-)

    OdpovědětVymazat
  5. EVIČKO,děkuju.Moc jsem si pochutnala,výborný :-)!!!!!

    OdpovědětVymazat