Připravovala jsem jídlo z domácího
tempehu, který má úplně jinou chuť než tempeh kupovaný, ale
věřím, že i z toho kupovaného se to povede :)
Alespoň na
hodinu naložíme 330 g fazolového (nebo sójového) tempehu do
marinády připravené z utřeného stroužku česneku, 3 lžic oleje
a 3 lžic tamari.
V hluboké pánvi rozehřejeme
lžíci oleje a osmahneme na něm na nudličky nakrájenou cibuli,
přidáme jednu pokrájenou mrkev a naložený tempeh a společně
restujeme několik minut. Vmícháme lžíci rajského protlaku,
lžičku koření ras el hanout, zalijeme 400 ml zeleninového vývaru
a pod pokličkou dusíme 10 minut. Přidáme 125 g zelených fazolek
a 60 g mletých nesolených arašídů a dusíme ještě 5 – 8
minut, dokud nejsou fazolky měkké. Dochutíme umeoctem, případně
dosolíme. Podáváme s rýží nebo plackami.
Fazolový tempeh se zeleninou mě zaujal, hlavně kombinace koření ras el hanout a arašídů zní skvěle! Už delší dobu si říkám, že bych tempeh měla víc zařadit do jídelníčku, a tenhle recept vypadá jako ideální začátek. A pokud máte rádi exotické chutě, doporučuji vyzkoušet Bún Chả – vietnamské jídlo z bůčku, které je plné vůní a lahodných kontrastů. Skvělá volba pro milovníky asijské kuchyně!
OdpovědětVymazatDobrý den, moc děkuji. Váš tip asi nevyužiju, jsem už téměř třicet let vegetariánem. Krásný den!
Vymazat