FAZOLOVÝ TEMPEH SE ZELENINOU

 

Připravovala jsem jídlo z domácího tempehu, který má úplně jinou chuť než tempeh kupovaný, ale věřím, že i z toho kupovaného se to povede :)
Alespoň na hodinu naložíme 330 g fazolového (nebo sójového) tempehu do marinády připravené z utřeného stroužku česneku, 3 lžic oleje a 3 lžic tamari.
V hluboké pánvi rozehřejem
e lžíci oleje a osmahneme na něm na nudličky nakrájenou cibuli, přidáme jednu pokrájenou mrkev a naložený tempeh a společně restujeme několik minut. Vmícháme lžíci rajského protlaku, lžičku koření ras el hanout, zalijeme 400 ml zeleninového vývaru a pod pokličkou dusíme 10 minut. Přidáme 125 g zelených fazolek a 60 g mletých nesolených arašídů a dusíme ještě 5 – 8 minut, dokud nejsou fazolky měkké. Dochutíme umeoctem, případně dosolíme. Podáváme s rýží nebo plackami.



2 komentáře:

  1. Fazolový tempeh se zeleninou mě zaujal, hlavně kombinace koření ras el hanout a arašídů zní skvěle! Už delší dobu si říkám, že bych tempeh měla víc zařadit do jídelníčku, a tenhle recept vypadá jako ideální začátek. A pokud máte rádi exotické chutě, doporučuji vyzkoušet Bún Chả – vietnamské jídlo z bůčku, které je plné vůní a lahodných kontrastů. Skvělá volba pro milovníky asijské kuchyně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, moc děkuji. Váš tip asi nevyužiju, jsem už téměř třicet let vegetariánem. Krásný den!

      Vymazat