3 porce
Výborné jídlo, chutí poněkud připomínající
brynzové halušky.
100 g uzeného tofu nakrájíme na drobné
kostičky a opražíme na lžíci oleje dokřupava, odstavíme a
vmícháme lžičku tamari. Dáme stranou.
Cibuli
nakrájíme na kostičky a osmahneme ji dozlatova na dvou lžících
oleje. Vložíme ji do vyšší nádoby, přidáme 180 g na kostičky
nakrájeného bílého tofu, 3 lžíce citronové šťávy, rovnou
lžičku soli, lžíci lahůdkového droždí, 50 ml rostlinné
smetany a 70 ml rostlinného mléka. Ponorný mixér zapneme na
nejvyšší otáčky a vše rozmixujeme na hladký krém, který
prozatím necháme stranou.
350 g oloupaných brambor najemno
nastrouháme, osolíme lžičkou soli a zapracujeme postupně 220 –
260 g celozrnné špaldové mouky, aby vzniklo tužší soudržné
těsto, které přemístíme na mokré prkénko a nožem seškrabáváme
kousky do vroucí osolené vody. Promícháme a vaříme 8 minut a
scedíme.
Horké noky smícháme s omáčkou a na talíři
sypeme kostičkami tofu a petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat