BRAMBOROVÉ NOKY S TOFU OMÁČKOU

 

3 porce

Výborné jídlo, chutí poněkud připomínající brynzové halušky.
100 g uzeného tofu nakrájíme na drobné kostičky a opražíme na lžíci oleje dokřupava, odstavíme a vmícháme lžičku tamari. Dáme stranou.

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji dozlatova na dvou lžících oleje. Vložíme ji do vyšší nádoby, přidáme 180 g na kostičky nakrájeného bílého tofu, 3 lžíce citronové šťávy, rovnou lžičku soli, lžíci lahůdkového droždí, 50 ml rostlinné smetany a 70 ml rostlinného mléka. Ponorný mixér zapneme na nejvyšší otáčky a vše rozmixujeme na hladký krém, který prozatím necháme stranou.
350 g oloupaných brambor najemno nastrouháme, osolíme lžičkou soli a zapracujeme postupně 220 – 260 g celozrnné špaldové mouky, aby vzniklo tužší soudržné těsto, které přemístíme na mokré prkénko a nožem seškrabáváme kousky do vroucí osolené vody. Promícháme a vaříme 8 minut a scedíme.
Horké noky smícháme s omáčkou a na talíři sypeme kostičkami tofu a petrželkou.



Žádné komentáře:

Okomentovat