ASIJSKÉ RIZOTO

Moc dobré, krémové, vyzkoušejte!

Uvaříme obvyklým způsobem, jak jsme zvyklí 300 g jasmínové nebo jiné dlouhozrnné rýže. 

Na dvou lžících sezamového oleje osmahneme v pánvi WOK na půlkolečka pokrájenou cibuli, přidáme dvě na sirky nakrájené mrkve, dva na nudličky nakrájené pórky, na tenké proužky nakrájenou kapii a 70 g arašídů. Mírně osolíme, okořeníme chilli a špetkou kari koření a ochutíme lžící sypkého zeleninového bujónu. Opékáme téměř doměkka za častého míchání. Vlijeme 200 ml tekutého (nikoliv z plechovky) kokosového mléka a ještě pár minut dusíme pod pokličkou. Vypneme plotýnku, zjemníme 200 ml rostlinné smetany a ochutíme tamari a umeoctem. Nakonec vmícháme hotovou rýži. 



Žádné komentáře:

Okomentovat