Moc
dobré, ale krájené takhle nadrobno se rozpadají, takže je klidně
nakrájejte na větší kousky jako běžný koláč nebo perník.
V
míse rozšleháme 250 g dýňového pyré (pečenou či vařenou a
následně rozmixovanou dýni, já si malé porce uchovávám
zmražené), 100 ml datlového sirupu, 60 ml oleje, 200 g rostlinné
kysané smetany, jeden větší rozmačkaný nebo rozmixovaný banán,
špetku soli, lžičku skořice a špetku mletého muškátového
oříšku. V robotu nebo mixéru umeleme 120 g ovesných vloček a
200 g pohanky (můžeme použít ovesnou a pohankovou mouku koupenou
v obchodě, ale tohle je snazší a lacinější) a vmícháme je do
mísy spolu se dvěma lžičkami kypřicího prášku a půl lžičkou
jedlé sody. Nakonec zlehka vmícháme 100 g lískových oříšků,
50 g hrozinek a 150 g sušeného zázvoru (nebo jiného sušeného
ovoce, třeba pokrájených meruněk, zázvor tomu ale dodá
příjemnou pikantnost).
Těsto rozetřeme do menší (25 x 40
cm) vymaštěné formy a pečeme při 180 stupních 20 – 25 minut.
Krájíme po vychladnutí.
Žádné komentáře:
Okomentovat