DÝŇOVÉ KOSTIČKY

 

Moc dobré, ale krájené takhle nadrobno se rozpadají, takže je klidně nakrájejte na větší kousky jako běžný koláč nebo perník.
V míse rozšleháme 250 g dýňového pyré (pečenou či vařenou a následně rozmixovanou dýni, já si malé porce uchovávám zmražené), 100 ml datlového sirupu, 60 ml oleje, 200 g rostlinné kysané smetany, jeden větší rozmačkaný nebo rozmixovaný banán, špetku soli, lžičku skořice a špetku mletého muškátového oříšku. V robotu nebo mixéru umeleme 120 g ovesných vloček a 200 g pohanky (můžeme použít ovesnou a pohankovou mouku koupenou v obchodě, ale tohle je snazší a lacinější) a vmícháme je do mísy spolu se dvěma lžičkami kypřicího prášku a půl lžičkou jedlé sody. Nakonec zlehka vmícháme 100 g lískových oříšků, 50 g hrozinek a 150 g sušeného zázvoru (nebo jiného sušeného ovoce, třeba pokrájených meruněk, zázvor tomu ale dodá příjemnou pikantnost).
Těsto rozetřeme do menší (25 x 40 cm) vymaštěné formy a pečeme při 180 stupních 20 – 25 minut. Krájíme po vychladnutí.



Žádné komentáře:

Okomentovat