RÝŽE S FAZOLEMI

100% vegan.
V listopadu se moje maminka vrátila z Ugandy a vyprávěla, že tam jedli rýži s fazolemi a že jim to chutnalo, ať to prý taky zkusím. Tak jsem to zkusila po svém.
Večer předem namočíme 200 g bílých fazolí, druhý den vodu vyměníme a fazole uvaříme doměkka. V nízkém rendlíku rozehřejeme lžíci oleje a osmahneme na něm cibuli, přidáme 350 g vyprané rýže basmati, lžičku kari kožení a lžičku soli. Chvíli opékáme a když se začne rýže připalovat, zalijeme ji 750 ml horké vody a rychle přivedeme k varu. Jakmile se rýže začne vařit, ztlumíme plamen na minimum a necháme vydusit vodu, trvá to asi 15 – 20 minut.
V hluboké pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje, vhodíme pokrájenou červenou cibuli a dva stroužky česneku a necháme zesklovatět. Zasypeme lžičkou koření garam masala, lžičkou tlučeného koriandru a čerstvě mletým pepřem. Jakmile se koření rozvoní, přidáme dvě mrkve nastrouhané nahrubo a jedno kyselé jablko, oloupané a nakrájené na kousky. Po chvíli přidáme slité uvařené fazole, dvě rajčata zbavená slupky a nadrobno nakrájená, 5 sterilovaných sladkých zelených rajčat a sůl. Podlijeme 100 ml vývaru z fazolí a dáme dusit bez pokličky, dokud se tekutina neodpaří.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat