KEŠU KRÉM

Tohle je chutná a chytrá veganská varianta sýru, smetany nebo zakysané smetany, kterou snadno dochutíte a upravíte její konzistenci podle potřeby.
100 g kešu ořechů namočíme na 24 hodin do studené vody. Nádobu necháme v chladničce a dvakrát nebo třikrát během té doby vodu vyměníme. Kešu přecedíme, vložíme do mixéru, přidáme špetku soli, lžíci lahůdkového droždí a trošku vody. Umixujeme dohladka. Pokud chceme pikantnější „sýr“, vody dáme méně, přisolíme a můžeme přidat třeba česnek. Pokud chceme krém, kterým nahradíme živočišnou smetanu, přidáme více vody. Když by se nám hodilo něco podobného zakysané smetaně, přidáme citrónovou šťávu. Můžeme i přisladit třeba agávovým sirupem a použít kupříkladu na zákusky nebo ovocné poháry. Je to snadné a chutná to skvěle.


více ZDE

6 komentářů:

  1. Kešu mám ráda ... ale krém jsem ještě nezkoušela:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kešu netreba namáčať až 24 hodín, úplne im stačia 2 hodiny, či už aby zmäkli alebo aby sa aktivovali :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Zkoušela jsem to několikrát s různou dobou namáčení, nejjemnější krém je z kešu máčených celý jeden den, kešu tak zvětší svůj objem až dvakrát, ale samozřejmě dělejte jak jste zvyklá nebo jak vám to osobně vyhovuje, tohle je můj způsob :)

      Vymazat
  3. Evičko zkoušela jsi někdy kupovaný ? https://www.actifit.cz/masla-kesu tenhle je také výborný

    OdpovědětVymazat