LUŠTĚNINOVÁ SMĚS SE ZELENINOU

300 g směsi luštěnin (čočky a různých fazolí) namočíme přes noc do vody, druhý den vodu vyměníme a vaříme 15 minut. Vodu slijeme, ale nevyléváme. 
V hluboké pánvi necháme na 3 lžících rozehřátého oleje změknout velkou červenou cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme tři utřené stroužky česneku, lžičku kurkumy, lžičku drceného koriandru a mícháme, dokud se koření nerozvoní.
Do pánve přidáme 3 papriky a 3 brambory nakrájené na kostičky, 6 menších mrkví nakrájených na kolečka a předvařené luštěniny. Osolíme, vlijeme 100 ml kečupu (nejlépe toho domácího, recept najdete v albu Sirupy, zavařeniny a jiné dobroty ze zahrady a louky) a chvíli společně mícháme. Zalijeme 200 ml vody, ve které se vařily luštěniny, zamícháme, zakryjeme poklicí a dusíme ještě 15 minut.
Můžeme ochutit lžící vinného octa nebo přisladit. Podáváme s chlebem.



více ZDE

1 komentář:

  1. Tohle jídlo je prostě skvělá volba! Luštěninová směs se zeleninou je nejen výživná, ale i chuťově bohatá díky kombinaci čočky, fazolí a aromatického koření, jako je kurkuma nebo koriandr. Přidání domácího kečupu krásně vyváží sladkokyselou chuť. A pokud máte chuť na něco ještě výraznějšího, určitě vyzkoušejte Bún chả – vietnamské jídlo z bůčku, které nabízí dokonalou rovnováhu slaného, sladkého a pikantního v každém soustu!

    OdpovědětVymazat