OŘÍŠKOVÉ ŘEZY S KAROBEM

Recept je podle knihy Zdravě a syrově od paní Zrůstkové, chtěla jsem z ní něco vyzkoušet a tyhle řezy mě zaujaly, i když obsahují banány, pro jejichž nakupování v našich zeměpisných šířkách moc nejsem. Moučník je 100% vegan a RAW.
Přes noc namočíme 200 g mandlí a 150 g kešu oříšků, druhý den propláchneme, scedíme a vložíme do mixéru spolu se 100 g hrozinek, lžičkou kurkumy a 50 g karobu. Rozmixujeme a natlačíme do formy (cca 25/40 cm) vyložené potravinářskou fólií. Dáme do chladničky odpočinout a mezitím připravíme krém.
Rozmixujeme jedno avokádo, čtyři zralé banány, čtyři lžíce rozpuštěného kokosového oleje a dvě lžíce karobu. Krém rozetřeme na korpus a vrátíme formu do chladničky.
V malém rendlíčku rozpustíme dvě lžíce kokosového oleje a rozmícháme v něm dvě lžíce karobu a lžíci agávového sirupu. Ozdobíme moučník a povrch posypeme nasekanými lískovými oříšky.
Krém mi neztuhl tak, jak je v knize vyfoceno, přikládám to tomu, že nemám dost výkonný mixér a krém nebyl tudíž dokonale hladký a zůstaly v něm malé kousky avokáda, které patrně mělo krém zahustit. Ale chuťově je tento moučník dobrý, zvláště korpus. Krém už dělat nebudu, hlavně kvůli použití banánů, které normálně nekupuju.





více ZDE

2 komentáře:

  1. Zdravím, co znamená, že je moučník RAW?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rawfood = živá strava
      http://www.bio-life.cz/clanky/specializovana-strava/co-je-to-ziva-strava.html

      Vymazat