ORIENTÁLNÍ OMÁČKA S ANANASEM

Výborné jídlo, já takové opravdu můžu :)
Rozpálíme pánev wok, vlijeme tři lžíce arašídového oleje a vsypeme jedno čínské zelí pokrájené na nudličky, 200 g mrkve nakrájené na tenké špalíčky, 100 g vyloupaného hrášku a 200 g cukety nakrájené na kostičky. Pět minut zprudka opékáme, stále mícháme. Na drobno pokrájíme kousek čerstvého zázvoru velký asi jako malá brambora a dva stroužky česneku a přidáme je do pánve. Zasypeme půl lžičkou drcené chilli papričky, promícháme a nakonec přidáme jeden menší ananas nakrájený na malé kostičky. Za stálého míchání opékáme ještě osm minut. V misce rozšleháme metličkou 4 lžíce shoyu, 1 lžíci rýžového octa, 1 vrchovatou lžíci dobré meruňkové zavařeniny, 2 lžíce bramborového nebo kukuřičného škrobu a 200 ml silného zeleninového vývaru. Vlijeme do směsi k pánvi a krátce povaříme do zhoustnutí. Podáváme s jasmínovou rýží.


více ZDE

2 komentáře:

  1. Hmmm, to vypadá báječně. Škoda, že nejde sdílet i vůně. Ale já se dnes v kuchyni taky činila - dušená mrkev s hlívou ústřičnou a omáčkou shoyu. Myslím si neskromně, že by Vám to taky chutnalo :-) Hezký den, Marie

    OdpovědětVymazat