POLÉVKA MISO

Vyzkoušejte tuhle výtečnou tradiční japonskou polévku. Chutná i jako první denní jídlo, tedy snídaně 
Asi 20 cm dlouhý kousek řasy wakame vložíme do hrnce spolu s jednou velkou cibulí nakrájenou na kolečka. Zalijeme asi litrem vody a vaříme na mírném ohni dvě hodiny. Řasu i cibuli vyjmeme, řasu nakrájíme na tenké proužky a vrátíme ji do vývaru, cibuli vyhodíme. Vývar doplníme do 1,5 l čistou vodou, přidáme 3 mrkve nakrájené na kolečka a vaříme 30 minut. Odstavíme z plotny, trochu vývaru odebereme do mističky a dobře v něm rozmícháme 2 vrchovaté lžíce misa (je to ochucená pasta z fermentované rýže, ječmene nebo sójových bobů, plná vitamínů a minerálů, některá misa jsou i živočišná, sledujte složení. Já použila Shiro Miso) a vrátíme do polévky. Ochutíme dvěma lžícemi umeocta a lžící tamari a sypeme syrovým pórkem nebo jarní cibulkou nakrájenou na tenké proužky nebo kolečka.
Řasy wakame, miso, umeocet i tamari koupíte v obchodě se zdravou výživou.




více polévek ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat