JAHODOVÝ KOLÁČ Z MRAŽENÝCH JAHOD

Ze 150 g polohrubé mouky, špetky soli, 50 g mletých ořechů, 100 g másla, dvou lžic moučkového cukru a 1 vejce zpracujeme těsto, které prsty namočenými ve studené vodě vtlačíme do vymaštěné dortové formy. Z pečicího papíru vystřihneme kruh, položíme ho na těsto, zatížíme fazolemi a 15 minut pečeme při 200 stupních. Papír s fazolemi odstraníme.
Svaříme 150 ml mléka a 200 g zakysané smetany, pokud máte vanilkovou dřeň, přidejte ji tam. Mléko se srazí, ale to nevadí.
Rozšleháme 1 vejce, 4 žloutky a 60 g moučkového cukru, vmícháme trochu prochladlou mléčnou směs, metlou rozšleháme a mícháme ve vodní lázni, dokud nezhoustne. Nalijeme na předpečený korpus, teplotu v troubě zmírníme na 150 stupňů a pečeme 30 minut. Na krém rozložíme částečně rozmražené jahody (nesmí z nich být kaše, nechávám je pomalu rozmrzat přes noc v sítu v chladničce) a potřeme je tuhým sněhem ze 4 bílků, do kterého jsme vmíchali 100 g mandlových lupínků a dvě lžíce moučkového cukru. Dopečeme, dokud sněhová čepice nezezlátne.



více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat