FRANCOUZSKÝ SALÁT

Očistíme a uvaříme 600 g menších nových brambor i se slupkou, uvaříme 4 vejce natvrdo. Do vroucí osolené vody vhodíme 300 g mražených fazolových lusků a vaříme 4 minuty. Všechny tyto suroviny necháme zchladnout a mezitím nakrájíme na kousky a dáme do velké mísy 5 jarních cibulek, 8 rajčat, 1 červenou papriku a 1 hlávkový salát. Do mísy přidáme 100 g černých oliv, přepůlené brambory a vařené fazolky. Zalijeme zálivkou umíchanou ze 4 lžic vinného octa, 4 lžic olivového oleje, lžičky soli, 100 ml bílého jogurtu a lžičky dijonské hořčice. Naposledy opatrně vmícháme na čtvrtky nakrájená vejce.


více salátů na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat