RYBÍZOVÝ LIKÉR

Plody černého rybízu jíme přednostně syrové, ale pokud si jej chceme uchovat i na zimu, jednou z možností je i rybízový likér, který účinkuje dobře při stavech vyčerpání, stresu, v rekonvalescenci, a zejména v geriatrii je výborným posilujícím prostředkem. Samozřejmě podávaném v malém množství! 

Kdo ho chcete zkusit (třeba jako vánoční dárek pro babičku nebo dědu), otrhejte půl kila černého rybízu, důkladně ho rozmačkejte mačkadlem na bramborovou kaši a zalijte 500 ml slivovice nebo vodky. Uzavřete a nechte na okně dva měsíce macerovat. Denně protřepejte. Po dvou měsících přeceďte přes plátno a promíchejte s 500 ml vody svařené s 500 g přírodního cukru. Naplňte do lahví a uchovejte v temnu a chladu. Je to dobrota! 



1 komentář:

  1. Dík za tip na zpracování červeného rybízu jinak než běžně dělám !

    OdpovědětVymazat