OSTRUŽINOVÝ KŘUPAVÝ KOLÁČ

Plechovku slazeného kondenzovaného mléka ponoříme do hrnce s horkou vodou, aby byla potopená a 3 hodiny vaříme na mírném plameni. Během té doby konzervu několikrát obrátíme, aby se obsah promíchal a dbáme na to, aby voda po celou sahala nad plechovku. Necháme vychladnout a otevřeme – mléko zkaramelizovalo. Když koupíte rovnou karamelové mléko, ušetříte si čas.
300 g nadrobno pokrájených jablek podlijeme trochou vody a pár minut povaříme a rozmixujeme. Vmícháme 200 g ovesných vloček, 2 lžičky skořice a dvě třetiny karamelového mléka. Formu 20/20 cm vyložíme pečicím papírem, dáme do ní asi dvě třetiny této směsi a uhladíme, posypeme 300 g ostružin a pokapeme zbytkem karamelového mléka.
60 g ovesných vloček promícháme se zbytkem jablečné směsi, přidáme dvě lžíce másla a rozemneme na drobenku, kterou nasypeme na koláč. Povrch ozdobíme 50 g mandlových lupínků a rukou trochu stlačíme. Pečeme na 180 stupňů půl hodiny. Krájíme až zcela vychladlé.



více ZDE

1 komentář:

  1. Vypadá zajímavě. Konečně spotřebuji zmrazené ostružiny a vánoční zásoby kondenzovaného mléko

    OdpovědětVymazat