JABLEČNÝ KRAMBL ZASE JINAK

100% vegan
Třičtvrtě kila chuťově výrazných jablek oloupeme (pokud nemají tuhou slupku, neloupeme je) a nakrájíme na kostičky. V zapékací misce je promícháme se lžící celozrnné mouky a čtyřmi lžícemi domácího meduňkového sirupu (nebo ovocné šťávy). Zapékací misku zakryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů asi 30 minut. 
V míse promícháme 40 g namletých ovesných vloček, 60 g celozrnné špaldové mouky, lžičku skořice, půl lžičky jedlé sody a špetku soli. Ve druhé misce umícháme dohladka 30 g arašídového másla (album Ostatní pokusy), 30 ml slunečnicového oleje, 30 ml sojového mléka a 50 g třtinového cukru. Arašídový krém vmícháme do mouky a utvoříme drobenku. Nakonec vmícháme 50 g sušených brusinek a rovnoměrně nadrobíme na předpečená jablka. Pečeme ještě 15 minut.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat