RÝŽE S PAPRIKAMI A KEŠÚ

Do 1 l vroucí osolené vody vsypeme 250 g jasmínové nebo jiné dlouhozrnné rýže, přivedeme k varu, ztlumíme plamen a zvolna vaříme 12 - 15 minut. Scedíme a necháme zchladnout. 
250 g různobarevných paprik nakrájíme na kostičky, půlku salátové okurky zrovna tak. Pokud nemá moc tvrdou slupku, neloupeme ji. 4 jarní cibulky nakrájíme na dlouhé nudličky.
Pánev WOK zahřejeme nasucho a opražíme na ní 100 g oříšků kešú do té doby, než se nádherně rozvoní, dáme si záležet, trvá to jistě deset minut, stále mícháme. Vyjmeme oříšky a do pánve přilijeme 4 lžíce oleje, slunečnicového, řepkového nebo arašídového. Přidáme papriky, okurku a cibulku, krátce opečeme a vmícháme rýži a kešú, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Opékáme 3 minuty.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat