JAHODOVÝ KOLÁČ S KOKOSOVÝM MLÉKEM

Musím se přiznat, že jsem docela trnula, když jsem dortík dávala do trouby, kokosové mléko bylo úplně tekuté a já si říkala, že tohle přece nikdy nemůže ztuhnout. Ale podařilo se a koláč je skvělý.
V mixéru rozmixujeme 200 g ovesných vloček, 50 g mandlí, 100 g celozrnné špaldové mouky, 50 g sušené třtinové šťávy rapadury a 100 ml slunečnicového oleje. Vzniklé těsto vtlačíme do koláčové formy a necháme zvýšené okraje. 
400 g plechovku kokosového mléka dobře promícháme (rozšleháme) s 50 g cukru a dvěma vanilkovými pudingovými prášky. Nalijeme na korpus, poklademe 300 g jahod a pečeme při 170 stupních 45 minut. Necháme zcela vychladnout.


2 komentáře:

  1. ...to by musel být opravdu zázrak, kdyby to neztuhlo, jsou-li tam 2 balení vanilkového pudinku ;-) Koláč vypadá opravdu lákavě, takže určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes jsem měla k snídani a je naprosto skvělý :-)

    OdpovědětVymazat